Choklad
I vårt sortiment hittar du riktigt fin ekologisk kvalitetschoklad från flera olika producenter. Gemensamt för dessa är att de är extremt kvalitetsmedvetna och producerar i liten skala efter eget recept. Dessutom älskar och vördar de vår planet och använder ekologiskt odlade ingredienser. Inte kan man väl tala om kvalitet om man samtidigt förgiftar plantan och jorden som den odlas i?
Espressomaskiner för pods
Med en espressomaskin för pods gör du snabbt och enkelt proffsiga kaffedrinkar som espresso, cappucino och caffe latte. Kaffet är färdigmalt och stompat, förpackat i ett litet filter lagom till en enkel espresso. När du gjort din ekologiska espresso kastar du podset i komposthinken och gör snabbt en till och en till utan spill! Välj en av de tre stabila maskinerna från italienska Grimac! Pods beställer du under rubriken Espressokaffe. Det är kvaliettskaffe från ekologiska odlingar. Man kan inte tala om kvalitet om man samtidigt förgiftar plantor, jord, vatten och de som arbetar med odlingen, eller hur? Men så gör alla som inte odlar ekologiskt!
Koppar till espressokaffe
En god italiensk espresso ska avnjutas i en kopp av tjockt porslin som har värmts upp på espressomaskinen. Här finns lyxigt tjocka koppar från Arabicaffe för äkta siciliansk espresso!
Olivolja
Olivoljan från Vivere Verde på Sicilien är av mycket hög kvalitet. Oliver av sorten Tonda Iblea plockas för hand och pressas inom några få timmar till en härlig tjock olja som tappas på flaskor av mörkt glas. Oljan är certifierad D.O.P. Monte Iblei av det italienska jordbruksdepartementet, vilket garanterar att det är en 100 % ren olja av oliver från detta område och att pressning skett utan värme och kemikalier.