HÄR FÅR DU SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA

 

Hur blir jag kund hos er?

För återförsäljare:  
Skicka in dina kontaktuppgifter, ditt organisationsnummer och en kort beskrivning av din verksamhet till kontakt@edura.se. Vi gör en kreditkontroll och skapar ett konto för dig här i web-shopen samt lägger upp dig i vårt kundregister. Du får svar från oss med ett användar-ID och ett lösenord till www.ekogrossisten.se och får då tillgång till alla priser och erbjudanden för våra återförsäljare. Beställningar kan du då göra direkt via web-shopen, genom att ringa eller skicka ett email. Detta gäller endast företag.

För privatpersoner:
Om du vill handla som privatperson går du in på www.ekobutiken.se eller www.groninterior.se och lägger din beställning. Där syns också de konsumentpriser vi tillämpar.

 

Om jag inte är på på plats, kan DHL leverera ändå?
Nej, DHL levererar endast till bemannade företag. Om ditt företag inte är bemannat under kontorstid är det bättre att du ber oss skicka dina produkter till din närmaste "DHL - Service Point". Se den här web-sidan för mer info om hur och var du kan hämta ditt paket http://www.servicepoint.se/. DHL kan SMS:a till din mobiltelefon eller skicka ett e-mail  när ditt paket är klart att hämtas, men de ringer inte.

 

Hur ska man välja näringsprodukter av god kvalitet?
God kvalitet innebär kortfattat:

1. Inga onödiga och/eller störande tillsatser som stearater, bindemedel, konserverings, lösnings eller färgämnen finns i produkten eller i de råvaror den tillverkats av. Det spelar ingen roll om magnesiumstearat och stearinsyra är av vegetabilistiskt ursprung eller ej. Stearater är störande för näringsupptaget genom att det kapslar in näringen och gör den mer svårtillgänglig i matsmältningsprocessen. Välj kapslar före tabletter. För det mesta finns fler tillsatser i tabletter.

2. Garanterat rena råvaror! Be om en garanti för detta av din leverantör. Leverantören är nämligen inte ansvarig för de tillsatser som kan ha blandats ned i produkten av råvaruleverantören. Inga genmodifierade ingredienser (GMO)!

3. Aktiverade B-vitaminer och folsyra enskilt eller i kombination med grundformerna.

4. Kelaterade mineraler är mineraler som förenats med en organisk syra för optimalt upptag. Karbonater, sulfater, oxider, dioxider eller andra ospecifierade bindningar har sämre upptag. Bra och lättupptagliga mineralföreningar är:

- glycinat och bisglycinatformer = mineraler bundna med aminosyran glycin
- pikolinatformer = mineraler bundna med pikolinsyra
- aspartatformer = mineraler bundna med aminosyran asparaginsyra

- citratformer = mineraler bundna med citronsyra

Stor varning för mineraler från vulkanisk mark och gammal havs- eller sjöbotten! Dessa är dels inte bundna med organiska syror och dels ofta nedsmutsade med toxiska metaller. Mineraler direkt från berg är inte kelaterade och kan därför inte tas upp effektivt, ex. dolomit-kalk. Varning också för mineraler från skaldjur då de tyvärr innehåller toxiska metaller som kvicksilver.

5. Fettsyror från småfisk från Antarktis som dessutom renas genom molekylär destillation och kapslas in. Små fiskar innehåller minsta möjliga mängder gifter, vattnen kring Antarktis är de renaste vi har, molekylär destillation ger rening på molekylär nivå utan lösningsmedel och utan att skada oljan. Inkapsling motverkar oxidation som annars sker så fort oljan har kontakt med luft ( t ex i flaska) och motverkar också kontaminering från omgivande ämnen och material ( t ex från metallflaskor). Ju större fiskar och ju högre upp i näringskedjan, desto mer ackumulerade gifter i fisken (tyvärr).

6. Örtextrakt bör vara standardiserade enligt den koncentration av de aktiva ämnena som forskning visat ger bäst resultat, om det är ett specifikt aktivt ämne man är ute efter. Standardiseringen innebär att det är lika mycket av det aktiva ämnet i varje kapsel. Ämnen i växten som inte bidrar till det önskade resultatet är inte med om det är en extrahering av ett aktivt ämne. Vissa växter, frukter och grönsaker fungerar bra, eller bättre, att tas som hela, ej extraherade.

7. Naturliga tokoferoler (E-vitamin). Icke naturliga tokoferoler har sämre effekt och dessutom har biverkningar raporterats, vilket inte gäller naturliga tokoferoler. Välj blandade (mixade) tokoferoler eller alfa-tokoferol.

8. Kapslar av god och säker kvalitet. Det finns både bra och dålig cellulosa. Bra cellulosa utvinns från tall och heter hydroxipropylmetylcellulosa. Många leverantörer på marknaden använder en sämre form av cellulosa.

9. Undvik tabletter. De flesta tabletter innehåller både bindemedel, upplösningsmedel och mycket annat som inte är bra för någon. Våra chlorella-tabletter är ett undantag, då de endast består av sammanpressad chlorella.

10. Flytande produkter kan ge en risk för bakterietillväxt och har antingen då kort hållbarhet eller tillsats av konserveringsmedel. Se upp med produkter som är flytande, har lång hållbarhet och som har kontakt med metall eller plast i förpackningen.

 
Finns det några kvalitetscertifikat gällande era kosttillskott?


Thorne Research har frivilligt underställt sig världens tuffaste kvalitetscertifiering. Den görs av den australiensiska statens certifieringsorgan Therapeutic Goods Administration, TGA, och är densamma som görs för läkemedelsföretag. TGA-certifieringen omfattar "Slutproduktstillverkare, kvalitetskontrolltestning, packning, etikettering och frisläppning för försäljning". TGA kontrollerar också att Thorne Research följer sin egen tuffa kvaliettskontroll som uttrycks i de omfattande dokumenten i Thornes GMP.

De senaste certifikatet utfärdades av TGA för Thorne år 2014. Det är unikt i branschen att åtaga sig så tuff (och dyrbar) certifiering på frivillig basis. Produkterna från Thorne består av extraherade näringsämnen från garanterat rena råvaror utan onödiga tillsatser som magnesiumstearat, konservering- eller färgämnen (se ovan). Här kan du se Thornes certfikat.
 

Produkterna från Supreme Nutrition är av enklare karaktär. Där sker de tester som krävs av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA. Dessutom görs också kinesiologiska tester. Produkterna från Supreme Nutrition är s.k. whole foods, dvs torkade och malda frukter, bär grönsaker och andra naturliga födoämnen i pulverform. Dessa är också helt utan tillsatser och kommer från rena råvaror.


Quicksilver Scientific tillverkar liposomala produkter av utomordentlig och jämn kvalitet med liposomer i optimal storlek per näringsämne.