HÄR FÅR DU SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA

 

Hur blir jag kund hos er?

För återförsäljare:  
Skicka in dina kontaktuppgifter, ditt organisationsnummer och en kort beskrivning av din verksamhet till info(at)ekogrossisten.se. Vi gör en kreditiontroll och skapar ett konto för dig här i web-shopen samt lägger upp dig i vårt kundregister. Du får svar från oss med ett användar-ID och ett lösenord till www.ekogrossisten.se och får då tillgång till alla priser och erbjudanden för våra återförsäljare. Beställningar kan du då göra direkt via web-shopen, genom att ringa eller skicka ett -email. Detta gäller endast företag.

För privatpersoner:
Om du vill handla som privatperson går du in på www.ekobutiken.se eller www.groninterior.se och lägger beställningar. Där syns också alla konsumentpriser som vi tillämpar.

 

Var kan man se era produkter?
Alla produkter förutom näringstillskotten finns i vår butik Grön Interiör på Renstiernas gata nr 19 på Södermalm i Stockholm. Välkommen!

 

Om jag inte är på på plats, kan DHL leverera ändå?
Nej, DHL levererar endast till bemannade företag. Om ditt företag inte är bemannat under kontorstid är det bättre att du ber oss skicka dina produkter till din närmaste "DHL - Service Point". Se den här web-sidan för mer info om hur och var du kan hämta ditt paket http://www.servicepoint.se/. DHL kan SMS:a till din mobiltelefon eller skicka ett e-mail  när ditt paket är klart att hämtas, men de ringer inte.

 

Hur vet man hur man ska välja näringsprodukter?
God kvalitet innebär kortfattat:

1. Att inga onödiga och/eller störande tillsatser som stearater, bindemedel, konserverings-, lösnings eller färgämnen finns i produkten eller i de råvaror den tillverkats av. Det spelar ingen roll om magnesiumstearat och stearinsyra är vegetabilistiskt eller ej. Det är lika störande för näringsupptaget genom att det kapslar in näringen och gör den mer svårtillgänglig i matsmältningsprocessen. Välj aldrig tabletter. Där finns alltid mycket tillsatser.

2. Garanterat rena råvaror! Be om en garanti för detta av din leverantör. Leverantören är nämligen inte ansvarig för de tillsatser som kan ha blandats ned i produkten av råvaruleverantören. Inga genmodifierade ingredienser (GMO)!

3. Aktiverade B-vitaminer och folsyra enskilt eller i kombination med grundformerna.

4. Kelaterade mineraler är mineraler bundna med en organisk syra för optimalt upptag, dvs inte karbonater, sulfater, oxider, dioxider eller ospecifierade bindningar. Bra och lättupptagliga bindningar av mineraler är picolinat = picolinsyra, citrat = citronsyra, malat = äppelsyra, aspartat = en aminosyra.

Stor varning för mineraler från vulkanisk mark och gammal havs- eller sjöbotten! Dessa är dels inte bundna med organiska syror och dels ofta nedsmutsade med toxiska metaller. Mineraler direkt från berg är inte kelaterade och kan därför ej tas upp effektivt, ex. dolomit-kalk. Varning också för mineraler från skaldjur då de tyvärr innehåller toxiska metaller som kvicksilver.

5. Fettsyror från småfisk från Antarktis som dessutom renas genom molekylär destillation och kapslas in. Små fiskar innehåller minsta möjliga mängder gifter, vattnen kring Antarktis är de renaste vi har, molekylär destillation ger rening på molekylär nivå utan lösningsmedel och utan att skada oljan. Inkapsling motverkar oxidation som annars sker så fort oljan har kontakt med luft ( t ex i flaska) och motverkar också kontaminering från omgivande ämnen och material ( t ex från metallflaskor). Ju större fiskar och ju högre upp i näringskedjan, desto mer ackumulerade gifter i fisken (tyvärr).

6. Örtextrakt bör vara standardiserade enligt den koncentration av de aktiva ämnena som forskning visat ger bäst resultat, om det är ett specifikt aktivt ämne man är ute efter. Standardiseringen innebär att det är lika mycket av det aktiva ämnet i varje kapsel. Ämnen i växten som inte bidrar till det önskade resultatet är inte med om det är en extrahering av ett aktivt ämne. Vissa växter, frukter och grönsaker fungerar bra, eller bättre, att tas som hela, ej extraherade.

7. Naturliga tokoferoler (E-vitamin). Icke naturliga tokoferoler har sämre effekt och dessutom har biverkningar raporterats, vilket inte gäller naturliga tokoferoler. Välj blandade (mixade) tokoferoler från alger.

8. Kapslar av god och säker kvalitet. Det finns bra cellulosa och dålig cellulosa. Många leverantörer på marknaden använder en mindre bra form av cellulosa.

9. Undvik tabletter. De innehåller både bindemedel, upplösningsmedel och mycket annat som inte är bra för någon.

10. Flytande produkter ger alltid en risk för bakterietillväxt och har antingen då kort hållbarhet eller tillsats av konserveringsmedel. Se upp med produkter som är flytande och har lång hållbarhet och som har kontakt med metall eller plast i förpackningen!

 
Finns det några kvalitetscertifikat gällande era kosttillskott?
Thorne Research har frivilligt underställt sig världens tuffaste kvalitetscertifiering. Den görs av den australiensiska statens certifieringsorgan Therapeutic Goods Administration, TGA, och är densamma som görs för läkemedelsföretag. TGA-certifieringen omfattar "Slutproduktstillverkare, kvalitetskontrolltestning, packning, etikettering och frisläppning för försäljning". TGA kontrollerar också att Thorne Research följer sin egen tuffa kvaliettskontroll som uttrycks i de omfattande dokumenten i Thornes GMP.

De senaste certifikatet utfärdades av TGA den 2:a november 2012 för Thorne. Det är unikt i branschen att åtaga sig så tuff (och dyrbar) certifiering på frivillig basis. Produkterna från Thorne består av extraherade näringsämnen från garanterat rena råvaror utan onödiga tillsatser som magnesiumstearat, konservering- eller färgämnen (se ovan). Här kan du se Thornes certfikat.
 

Produkterna från Supreme Nutrition är av enklare karaktär. Där sker de tester som krävs av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA, samt dessutom kinesiologiska tester. Produkterna från Supreme Nutrition är sk whole foods, dvs torkade och malda frukter, bär grönsaker och andra naturliga födoämnen i pulverform. Dessa är också helt utan tillsatser och från rena råvaror.


En av kaffepåsarna med hela bönor hade inte något vaccum kvar!

Kaffet som vi säljer är i regel inte vakuumförpackat, däremot så är det luftsnålt packat. Efter rostningen avger bönorna lite av sina eteriska oljor i form av gaser och dessa samlas i påsen. Påsen är försedd med en liten ventil som låter den gasen pysa ut, men som inte släpper in luft utifrån. Under transport och lagring i kartong är påsarna tryckta mot varandra och då trycks gasen ut.

När man packar upp påsarna från kartongen och ställer upp dem mer fritt i en hylla fylls påsen så sakteliga med den aromatiska gasen. Man kan känna detta genom att sätta näsan över den lilla ventilen och trycka på påsen. Då kommer den härilga doften av väl rostat kaffe fram i en puff! Detta är den för närvarande bästa metoden att packa hela rostade kaffebönor. Man kan också packa dem utan ventil i påsen och då är påsarna lite bulliga i formen hela tiden pga gasutvecklingen.