Basnäring
Sedan 1984 har Thorne Research erbjudit ett antal formuleringar av multitillskott för att möta behoven hos olika grupper av individer. Vartefter ny forskning har dykt upp, har Thorne ändrat dessa produkter för att använda ny kunskap. Som svar på ny forskning gällande vitamin D, folsyra och B12 har Thorne uppdaterat alla 14 av formuleringarna för multitillskott med några spännande nya förbättringar som gör utmärkta multitillskott ännu bättre.
Mer basnäring
Alla celler i kroppen behöver näring, men av lite olika slag. Det är inte vilka kolhydrater, proteiner, fetter och vitaminer som helst som utgör beståndsdelarna till friska celler i varje del av kroppen.
Antioxidanter
Antioxidanter är namnet på ämnen som bidar till att skydda celler från fria radikaler. Oavsett om de härstammar från sjukdom, miljöpåverkan, eller från normal biokemisk funktion, kan ett överskott av fria radikaler vara mycket skadligt.
Avgiftning
Du kan bidra till din kropps avgiftningsförmåga med rätt näring. Detox är det populära namnet på att göra detta.
Avgiftning, del2
Giftiga metaller är en vanlig bakomliggande faktor i många fall av belastning från miljögifter. Bl a en fiberrik kost kan lindra den toxiska belastningen i kroppen.
Binjurefunktion
Binjuresupport kallas dels adapotgener, ämnen som ger binjurarna bättre kapacitet och dels behövs näring. Här finns båda enskilt eller tillsammans. Se även Aschvaganda Supreme under Supreme Nutritions.
B-Vitaminer
Thorne erbjuder en serie av B-komplex som är utformad för att möta de olika biokemiska behoven för personer som kräver omfattande stöd av B-vitaminer, samt extra av enskilda B-vitaminer. Förutom R-5-P och P-5-P (de aktiva formerna av B2 och B6), innehåller alla Thornes B- komplex ett 1:1- förhållande av de aktiva formerna av vitamin B12 (adenosylkobalamin och metylkobalamin) samt folsyra (kalciumfolinat och 5-metyltetrahydrofolat).
C-Vitaminer
Produkter som tillverkas av Thorne Research innehåller endast rent kristallint vitamin C, utan tillsatt majsstärkelse, magnesiumstearat, andra förtunningsmedel eller smörjmedel, som vanligtvis används av andra företag. Produkterna som presenteras på denna sida är helt hypoallergena precis som de andra omfattande formuleringarna som innehåller vitamin C.
Essentiella fettsyror
Thornes fiskoljor kommer från sardin och makrill som fiskas i södra ishavet och renas genom molekylär destillation innan den fylls på lufttäta kapslar. Alla Thornes fiskoljor och CoQ10-produkter kommer i en kapsel av fiskgelatin.
Fettmetabolism
Nedbrytning av fetter i födan kan vara svårt för äldre personer och för den som har nedsatt matsmältningsförmåga. Om fetter och kolesterol stannar på blodkärlens väggar kan blodkärlen bli stumma och skapa problem.
Flavonoider
Flavonoider finns naturligt i frukt, bär och växter och bidrar bl a till att hålla blodkärlen spänstiga och följsamma. De kan även bidra till att dämpa allergisymtom.
Immunsystemet
Immunförsvaret blir ofta ansatt och kan behöva support, särskilt under stress.
Kalcium
Kalciumtillskott, tillsammans med motion och hälsosamma matvanor, kan spela en viktig roll för att minska förlust av benmassa.
Kardiovaskulär funktion
Näringsstöd för hjärta och kärl.
Kognitiv funktion
Näringsämnen som är specifika för att stärka uppmärksamhet, mental fokus och kognitiva funktioner.
Kolhydratsmetabolism
Stabila nivåer av blodsocker är en förutsättning för hälsa och energi.
Ledsupport
För våra vävnader, dvs. muskelvävnad, ligament, brosk och hud krävs det annan näring än för cellerna i organ som hjärna, körtlar eller lever. Dessa celler ska stå för spänst och styrka, integritet och skydd mot yttre påverkan, samt kunna läka snabbt efter skada.
Leverfunktion
Levern är ansvarigt för produktion, aktivering, lagring och omsättning av en mängd viktiga näringsämnen, såväl som avgiftning av endogena och exogena hormoner och xenobiotika. Leverfunktionen är också livsviktig för blodsockerregleringen, eftersom levern producerar och lagrar glykogen.
Mag- och tarmfunktion
Optimal funktion av mage-tarm-området är livsviktigt för absorbering av näring, eliminering av skräp och för ett fungerande immunförsvar. Därför kan tarmen, och speciellt tarmens ekologi, vara nyckeln till allmänhälsan.
Mag- och tarmfunktion, del 2
Förändrad mikrobiell flora i tarmen är ofta orsakat av dysbios i mage/tarm och kan bl a omfatta inflammation och ökande tarmgenomsläpplighet.
Magnesium & kalium
Magnesium används i bl a musklernas celler och kalium är en byggsten för hjärtat. Båda är elektrolyter.
Matsmältning
Ofullständig matsmältning kan resultera i olika hälsoproblem, inklusive felabsorption av näring, allergier och matsmältningsproblem (gasbildning, svullnad och diarré) samt vitaminbrist, särskilt av fettlösliga vitaminer.
Multimineral
Thornes multi-mineral-produkter finns i ett stort utbud av mineraler bundna med organiska syror för bästa möjliga upptag via en exothermisk reaktion, som ger en högkvalitativ, hypoallergen och biotillgänglig bindning.
Mun & tandhälsa
Ett friskt tandkött är en förutsättning för att undvika tandlossning.
Neuromuskulär support
Antiinflammatorisk och muskelavslappnande.
Neurovaskulär & vaskulär
Flera kroniska ohälsotillstånd är resultat av minskat perifert blodflöde. Åderbråck, hemorrojder och kroniska problem med venerna är alla symtom på nedbrytning av den vaskulära spänsten.
Osteoporos
Behandling mot osteoporos är numera mer omfattande än att endast ge kalciumtillskott. Omfattande studier visar att ipriflavon inte bara saktar ner förlusten av benmassa, det ökar också bentätheten och minskar risken för benbrott.
Produkter för kvinnor
Kvinnor konfronteras i dag med större utmaningar än någonsin förr. De mognar snabbare, utsätts för mer press och spänningar dagligen, hanterar karriär och familj. Allt under fluktuerande hormonnivåer med graviditet, infertilitet, menstruation, endometrios och PMS. Sedan kan de uppleva ett klimakterium med svallningar, humörsvängningar och en minskad libido som medföljs av ökad risk för hjärtsjukdom och osteoporos.
Produkter för kvinnor +40
Varje kvinna upplever klimakteriet olika. Många kvinnor har endast några enstaka problem medan andra upplever denna fas i livet som extremt besvärlig. Symtomen framträder ofta åratal innan menstruationscykeln upphör, vilket kallas den perimenopausiala perioden. Denna fas kan pågå så länge som i 10 år och startar oftast när kvinnan är i strax över 40 år.
Spårmineraler
Spårmineraler är t ex mangan, krom och bor, mineraler som behövs i liten mängd i kroppen.
Spårmineraler & blodförbättring
För att skapa blod behöver kroppen både järn och vitamin B-12.
Support för luftvägar
Personer med symtom som astma och allergier visar ofta en obalans mellan TH1 och TH2 hos T-hjälpcellerna.
Support för urinvägar
Magnesium och vitamin B6 bidrar till förhindrande av njursten, vilket bevisats i flera studier.
Synsupport
Sjukdomar på näthinnan är den största orsaken till blindhet i världen. Forskning visar att användning näringspreparat har en gynnsam effekt för att förebygga makulär degeneration, diabetisk retinopati och andra sjukdomar relaterade till näthinnan.
Vitamin A, D, E och K
A-, D- och E-vitaminer är antioxidanter som har stor inverkan på immunförsvaret, fertilitet och organens hälsa. Thornes vitaminer består av garanterat rena råvaror och inte härdade fetter som stearater eller andra främmande ämnen.
Zink & krom
Zink är essentiellt för immunförsvaret och ingår dessutom i flera viktiga processer i mäns kroppar. Krom är inblandat i sockerbalansen.
Specialprodukter
Tillsammans med en sund och hälsosam, kost, träning, minskning av stress, och lämplig medicinsk behandling ger dessa produkter ett optimalt näringsstöd för personer med ökad risk för cancer.
Sports Performance - NSF

Från Thorne Research har vi en serie med produkter som är certifierade för användning av elitidrottare som står under dopingkontroll. För att verifiera att produkterna endast innehåller det som står på etiketten och att det inte finns ämnen som skulle vara dopingklassade är dessa certifierade av organisationen NSF.