SORTIMENT
   
VARUKORG
 
 
NYHETSBREV
 
 
SÖK
 
 
INFORMATION
   

Policies och etik

Vi har ett starkt engagemang för hälsa, djur, natur och rättvisa. Därför vill vi påvisa att det inte behöver finnas något motsatsförhållande mellan ett gott liv och en bestående planet.

Du vet precis som jag att det inte är hållbart att: Släppa ut miljoner och åter miljoner ton av gifter i luft, jord och vatten varje år. Driva fordon med ändliga resurser som dessutom är skadliga. Att vissa ska vara övermätta och andra ska svälta. Att vissa varelser har alla rättigheter och merparten är helt utan. Att det ska vara tillåtet att orsaka irreparabel skada på planeten för att någon vill leva i lyx, just nu!

Transporter

Ja, transporter är ett problem för en grossist! För att vi ska kunna leverera kaffe och choklad till dig behöver de transporteras och det är kostsamt för miljön i vårt nuvarande paradigm. Hjälp oss att hitta mer miljövänliga transporter!

Vi gör just nu så gott vi kan under rådande villkor genom att använda båt- och tåg där det är möjligt och att ta hem så stora kvantiteter som möjligt varje gång vi själva gör beställningar, samt att samordna utleveranser från våra lager genom att bara ha utleveranser två gånger per vecka. Vi klimatkompenserar genom att betala för utplanterering av träd i Afrika.

Vi återanvänder emballage och förpackningsmaterial i möjligaste mån. Bli därför inte förvånad om du ser ett främmande tryck på kartongen eller om den ser begagnad ut. Innehållet är alltid fräscht.